Comanda online

  • Cauta produsul dorit.
    • - Poti cauta un produs direct in campul de cautare sau navigand in categoriile de produse direct din meniul afisat sub campul de cautare (pe telefonul mobil apesi butonul Meniu pentru a accesa categoriile de produse).
      - Odata ajuns in categoria dorita, poti filtra produsele folosind caracteristicile de pe coloana din stanga (pe telefonul mobil apesi butonul de "Filtrare")
      - Adauga produsul/produsele dorite in cosul de cumparaturi prin selectarea "Adauga in cos."
      - Poti solicita consiliere din partea unui specialist Sorgeti folosind una din modalitatile de comunicare din partea de sus a siteului sau din pagina de contat (chat Facebook sau WhatsApp, telefonic sau e-mail)
  • Verifica-ti cosul.
    • -Pentru a vizualiza produsele din cosul de cumparaturi, da click pe "Cos" aflat in coltul din dreapta sus al siteului. Continutul cosului va fi afisat in partea dreapta a paginii. Poti sterge un produs apasand simbolul "cos de gunoi". De asemenea, daca doresti, poti adauga si alte produse in cosul de cumparaturi inainte de plasarea comenzii.
  • Trimite comanda.
    • Pentru a trimite comanda, apasa unul dintre butoanele "Plaseaza comanda fara cont" sau "Plaseaza comanda rapida" aflate in partea de jos a cosului de cumparaturi.
  • Finalizeaza comanda.
    • In pagina de comanda, (dupa apasarea unuia dintre butoanele din cos) trebuie sa introduci urmatoarele informatii:
      - "Date personale": introdu datele tale personale si adresa de email la care doresti sa trimitem detaliile comenzii. Optional, in acest pas poti inregistra un cont pe siteul nostru bifand "Doresc sa ma inrefgistrez ca utilizator pe siteul dvs." ulterior  introducand o parola in campurile aferente. Acest cont iti va fi util la plasarea viitoarelor comenzi precum si in cazul viitoarelor promotii sau campanii de fidelizare.
      - "Adresa de livrare si facturare." Completand aceasta sectiune, ne vei pune la dispozitie adresa de livrare cat si datele care vor fi folosite pentru facturarea comenzi (daca acestea coincid). Ex: Factura pentru o persoana fizica cat si juridica se va emite pe numele si adresa de livrare din aceasta sectiune. Alternativ, daca doresti ca factura sa fie emisa pe numele altei persoane sau pe o firma a carei adresa nu coincide cu cea de livrare, bifeaza casuta "Factura pe o alta adresa sau nume?" si completeaza sectiunea "Date de facturare alternative" care va aparea.
      - Bifeaza casuta "Accepta termenii si conditiile!" dar iti recomandam sa citesti inainte de a o bifa. Comanda nu poate fi plasata fara acceptarea termenilor si a conditiilor. Daca nu doriti sa bifati aceasta casuta in vederea finalizarii comenzii online, puteti plasa comanda telefonic sau prin email folosind datale de contact din pagina de Contact.
      - Metoda de livrare o veti selecta in sectiunea "Ridicare din magazin sau livrare". Puteti alege livrarea si montareala domiciliul dumneavoastra sau livrarea si montarea intr-unul dintre magazinele Sorgeti. Adresa, datele de contact si locatia pe Google Maps a fiecarui magazin o gasiti in pagina de contact.
      - Modalitatea de plata o veti alege in sectiunea "Metoda de plata". Puteti plati numerar sau cu cardul (POS mobil) la livrarea comenzii. Online cu cardul la finalizarea comenzii sau prin transfer bancar (ordin de plata).
      - Pasul final consta in verificarea sumarului comenzii si a totalului acesteia, iar daca este necesar, ne poti lasa observatii cu privire la comanda in campul destinat acestora. Finalizeaza comanda apasand o singura data butonul "Trimite comanda". La scurt timp dupa apasarea acestuia, vei fi redirectionat in pagina de confirmarea comenzii unde gasesti dateliile comenzi plasate. Informatiile acestea vor fiexpediate si pe adresa de e-mail furnizata in primul pas.
      - Ulterior plasarii comenzii, vei fi contactat telefonic pentru confirmarea si validarea acesteia.

Comanda telefonica

  • Comenzile catre SORGETI SRL se pot face si telefonic la unul din numerele specificate in pagina de contact. In acest fel te putem ajuta sa identifici mai usor bateria potrivita masinii tale.

Program de prevenire si reducere

a cantitatilor de deseuri generate

din activitatea proprie

 

In conformitate cu OUG 92/2021 “Persoana juridică ce exercită o activitate de natură comercială sau industrială, pentru care autoritatea competentă pentru protecţia mediului a emis o autorizaţie de mediu/autorizaţie integrată de mediu, având în vedere rezultatele unui audit de deşeuri, este obligată să întocmească şi să implementeze un program de prevenire şi reducere a cantităţilor de deşeuri generate din activitatea proprie sau, după caz, de la orice produs fabricat, inclusiv măsuri care respectă un anumit design al produselor, şi să adopte măsuri de reducere a periculozităţii deşeurilor.” 

Sistemul de management integrat calitate – mediu, bazat pe cerinţele standardelor ISO 9001 şi ISO 14001, asigură cadrul organizatoric necesar pentru transpunerea în practică a politicii companiei în domeniul managementului calităţii şi mediului.

Sistemul de management al deşeurilor în compania SORGETI este un instrument util în gestionarea judicioasă a resurselor, în sensul folosirii integrale, al eliminării surselor de pierderi, precum şi în valorificarea lor integrală.

Sistemul de management al deşeurilor impune ca prioritate reciclarea resurselor materiale, în sensul recuperării celor refolosibile, al prelucrării adecvate şi reintroducerea lor în circuitul productiv.

Din activitatea de comert rezulta în mod direct deşeuri de baterii uzate. De asemenea, prin specificul marfurilor importate, SC SORGETI SRL introduce in tara deseuri de ambalaje tertiare – adica ambalaj pentru transport - ambalaj conceput pentru a usura manipularea si transportul unui numar de unitati de vanzare sau ambalaje grupate, in scopul prevenirii deteriorarii in timpul manipularii ori transportului. Aceste ambalaje nu sunt distribuite mai departe clientilor organizatiei, fapt ce duce la asumarea individuala a responsabilitatii de colectare, pentru deseurile de ambalaje rezultate de la propriile produse introduse pe piata nationala.

            Alte tipuri de deseuri rezulta din activitatile conexe realizarii activitatii principale de comercializare acumulatori auto, inclusiv din activitatea de birou si activitatea umană.

Tipurile de deşeuri generate:

nepericuloase:

Deseuri biodegradabile – menajere cod 20 02 01;

♦ Ambalaje de sticla cod 15 01 07

♦ Ambalaje de hartie si carton cod 15 01 01

♦ Ambalaje de materiale plastice cod 15 01 02

♦ Ambalaje de lemn cod 15 01 03

♦ Ambalaje metalice cod 15 01 04

Anvelope scoase din uz cod 16 01 03

♦ Echipamente electronice casate cod 20 01 36

♦ Deseuri de tonere de imprimante, altele decat cele specificate la 08 03 17*, cod 08 03 18

periculoase:

♦ Baterii de acumulatori cu plumb cod 16 06 01*

♦ Tuburi fluorescente si alte deseuri cu continut de mercur cod 20 01 21*

♦ Deseuri de vopseluri si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase cod 08 01 11*

Modalităţile de colectare/depozitare şi valorificare a deşeurilor produse în cadrul companiei se diferenţiază în funcţie de natura acestora.

Deşeurile metalice de dimensiuni reduse se sortează, se colectează şi se depozitează temporar, în containere etichetate, pe platformă betonată pâna la valorificare.

Transportul şi valorificarea se fac cu unităţi specializate.

Deşeurile de hârtie/carton se refolosesc la ambalare, depozitare, transportul bateriilor catre unitati. Surplusul sau cele prea deteriorate se depozitează temporar, separat, în recipienti sau saci de plastic, de către personalul subunităţilor.

Colectarea se face centralizat prin depozitul central Stefanesti şi valorificarea se face catre firme de valorificarea deseurilor, autorizate corespunzator.

             Deseurile de lemn (europaleti proveniti de la importul de marfa) de refolosesc partial tot la depozitare, atat in depozitul central Stefanesti, cat si la toate magazinele Sorgeti, iar o parte se elimina prin predarea unui operator economic autorizat care recicleză prin valorificare.

            Deseurile de plastic (folii sau placi de polistiren expandat) se refolosesc la ambalarea bateriilor si transportul lor intre unitati, iar surplusul se depoziteaza la unitati si se transporta catre depozitul central, unde se depoziteaza temporar in zona delimitata spatial de celelalte deseuri si se valorifica catre firme specializate.      

            Anvelopele uzate se depoziteaza temporar la depozitul central, in curte, pe platforma betonata pana la valorificare. Transportul si valorificarea se fac catre unitati autorizate pentru aceasta activitate.

            Uleiurile uzate de motor, de transmisie, de ungere cand sunt schimbate sunt lasate service-urilor auto care executa operatiunea. Astfel nu trebuie organizata colectarea si eliminarea lor.

Deşeurile menajere se colectează în containere şi pubele la fiecare loc unde se produc (fiecare unitate SORGETI) şi se elimină prin firmele locale care prestează servicii de salubritate, pe baza de contract permanent.

            Deseurile de baterii acide cu plumb nu pot fi nici minimizate, nici evitate. Insa pentru ele exista o preocupare majora de protectie a mediului, prin asigurarea unui sistem de colectare propriu,  atat de la clientii en-gros SORGETI cat si de la clientii en-detail. Pentru utilizatorul final, sistemele de colectare se bazeaza pe reglementari legislative de aplicare sistemului „depozit”, favorizand colectarea gratuita la sfarsitul ciclului de functionare. In SC SORGETI exista grija permanenta a maximixarii gradului de colectare.

            Directia pe care actionam este cea a tipurilor de produse importate. Avem constant in vedere importarea de produse performante, baterii fara intretinere, cu tehnologii performante de fabricatie, care sa aiba o viata mai lunga de folosire si sa nu necesite mentenenta frecventa. Cu scopul de a genera mai putine deseuri.

Un rol important il are informarea consumatorului direct, prin comertul cu amanuntul, cu avantajul de a efectua simultan activitatea de informare si motivare a decidentului (cumparatorului) si a personalului (vanzatorului).

Managementul deşeurilor serveşte ca un mijloc de control intern operaţional în procesul de optimizare a fluxului de materii prime şi materiale.

Managementul adecvat deşeurilor rezultate din activitatea companiei este realizat prin:

depozitarea temporară a deşeurilor în mod controlat şi selectiv pe platforme betonate sau în containere/recipienti;

achiziţionarea/închirierea de containere pentru colectarea, depozitarea şi transportul deşeurilor menajere;

realizarea, pe bază de contracte, a predarii deşeurilor menajere de la fiecare sediu individual;

• recuperarea şi valorificarea deşeurilor;

• evidenţa gestiunii deşeurilor conform HG nr. 856/2002, atât la locul de producere şi depozitare cât şi raportarea la nivel centralizat;

Astfel, în funcţie de condiţiile specifice, este conceput un management al deşeurilor care conţine următoarele informaţii:

• definirea, clasificarea şi inventarierea deşeurilor cf. art 7, alin.1 - prin Lista deseurilor identificate in SC SORGETI si Fisa de evidenta deseuri

• minimizarea generarii deşeurilor:

-           reducerea la sursa (cerinte de reducere a supraambalarii)

-           incurajarea repararii produselor defecte

-           prelungirea duratei de viata a produselor

• reciclarea şi reutilizarea deşeurilor:

- optimizarea sistemului de colectare şi sortare;

- reducerea costurilor reciclării şi utilizării;

• optimizarea colectării şi depozitării provizorii a deşeurilor prin:

- politici de marire a gradului de colectare (la bateriile acide cu plumb);

- recipiente de colectare adecvate, care sa impiedice poluarea mediului (solului, apelor)

- amplasarea corectă şi sigură a deseurilor pana la valorificare;

          minimizarea nocivitatii deseurilor

             Evitarea producerii deseurilor se refera la posibilitatile de actiune care impiedica sau reduc formarea deseurilor inca de la inceputul producerii unui produs, prin distributie si pana la concum. Evitarea producerii deseului este prima etapa in realizarea unui concept integrat de gospodarire a deseurilor.

             Conceptul de diminuare/reducere a deseurilor cuprinde activitati atat de evitare a formarii cat si de valorificare a deseurilor.

             Din cauza specificului activitatii noastre, de importatori, nu putem lua masuri in ceea ce priveste calitatea materialelor de ambalare a marfurilor care ne sosesc, neavand puterea de a influenta producatorul asupra acestui aspect. Totusi avem avantajul ca marfa este ambalata grupat (nu individual), pe paleti de lemn (un material ecologic) si doar inveliti cu folie de plastic si stabilizati cu placi de carton intre randurile de baterii.

              Din punct de vedere cantitativ, materialele sunt folosite la minim, dar astfel incat sa asigure faptul ca marfa ajunge in bune conditii la destinatie.

Produs adaugat in pagina de comparare

Acest site web utilizează Cookie-uri. Navigand in continuare iți exprimi acordul asupra folosiri lor. Mai multe informații despre Cookie-uri și dezactivarea acestora găsiți în Politica de utilizare Cookie-uri.